• 0255 540020 ma t/m vr 09:00u tot 17:00u
  • 0255 540020

SiteCanvas versus Wordpress, Joomla of Drupal

Omdat je leukere dingen te doen hebt dan CMS veiligheidsupdates installeren

Wordpress, Joomla, Drupal en andere open-source CMS'en hebben vele voordelen, maar helaas ook één groot nadeel: Deze CMS'en moeten aan de lopende band worden voorzien van veiligheidsupdates. Dat kan voor de volgende vervelende situaties zorgen:

Je moet deze open-source CMS'en meteen updaten.

Indien dat niet snel wordt gedaan, dan is de kans zeer groot dat deze CMS'en ten prooi vallen aan hackers. Zij gaan volledig geautomatiseerd op zoek naar verouderde en kwetsbare CMS installaties, of plugins die het CMS kwetsbaar maken.

Dat is de keerzijde van open-source. De code is voor iedereen beschikbaar. Uit de gewijzigde code kan worden herleid waar de kwetsbaarheid zat en hoe deze misbruikt kan worden.

Eenmaal gehacked worden de onderliggende websites ingezet als aanvalsplatform op nietsvermoedende bezoekers, als phishingplatform (die namaak websites moeten ergens draaien), als spam distributiepunt of voor nog veel meer nare dingen. Allemaal dingen waarvoor de website natuurlijk niet bedoeld is. Bovendien, eenmaal gehacked, ben je als beheerder veel tijd kwijt aan het schonen van de website.

Ook al update je het CMS op tijd, dan heb je nog altijd kans op de plugin update hel.

Er wordt vaak gebruik gemaakt van plugins in de open-source CMS'en. Bijvoorbeeld om mooie hoge resolutie retina afbeeldingen in de website te plaatsen, nette SEO URL's te genereren of een leuke slider aan de websie toe te voegen. Als jouw open-source CMS gebruik maakt van plugins, dan heb je kans dat na een update van het CMS een van de plugins niet meer werkt. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat het mensysteem niet meer werkt, of -erger nog - dat de hele website niet meer werkt. 

Wat moet je dan? Terugrollen naar de vorige versie van het CMS waarbij alles wel werkt, maar de website kwetsbaar is voor hacks? Of op zoek naar een vervangende plugin die wel al is upgedate zodat het werkt met de nieuwere versie van het CMS? Het is gegarendeerd dat dit 'nu even niet' uitwkam. Wij noemen dit de plugin update hel.

Nieuwe major versies van jouw CMS

Een jaar geleden liet je een nieuwe website ontwerpen en bouwen. Advies was de website te bouwen in een open-source CMS, bijvoorbeeld Drupal, gebruikmakend van plugins en een kant-en-klare template. De webbouwer besloot dat wat je wilde niet kon in de beta versie van de aankomende Drupal versie (8) en gebruikte daarom de major versie (7) die nu aan het verouderen is. Inmiddels zijn er plugins, die nodig zijn voor jouw website, die niet meer worden aangepast voor de oude versie van Drupal. Daarom is jouw website - die slechts één jaar oud is - nu al aan groot onderhoud of een volledige vernieuwing toe. Daar had je natuurlijk geen rekening mee gehouden.

SiteCanvas brengt een einde aan deze update hel!

SiteCanvas is een product van ivin en is 100% in-house ontwikkeld. SiteCanvas is nooit af. We voegen vaak nieuwe functies toe, zonder dat de eindgebruiker of sitebeheerder daar iets voor moet doen. Kortom, je hoeft je als website beheerdere enkel bezig te houden met website content updates. We hopen dat je de tijd die je bespaart aan CMS updates besteedt aan leuke dingen doen! 

Voor de duidelijkheid...

Wij zijn ab-so-luut niet anti open-source! Bij ivin maken we enorm veel gebruik van open-source producten. Bovenstaande situaties zijn gebaseerd op jarenlange ervaring met webmasters (die vaak later klant werden) uit de brand helpen. Webmasters, die stuk voor stuk baalden hoe de voordelige website achteraf helemaal niet zo voordelig uitpakte.

 

 

Interesse gekregen?   Heb je een vraag?   Of wil je een offerte?

Neem gewoon contact met ons op.  We staan je heel graag te woord :-)