Aangepaste openingstijden

Maandag 15 juli tot en met vrijdag 19 juli is ons kantoor gesloten

Gedurende deze periode zijn we telefonisch even niet bereikbaar.
Bij storingen verzoeken we je het supportformulier in te vullen.
Voor algemene vragen kun je het contactformulier invullen.

SiteCanvas CMS

Technische details

Algemeen

SiteCanvas bestaat uit twee delen die naadloos aan elkaar aansluiten:

Website en webhosting

SiteCanvas is inclusief webhosting op ons eigen SiteCanvas hosting platform. Je hebt daarom maar met één partij te maken. Wij zorgen ervoor dat de hosting en software perfect op elkaar aansluiten. Dat zorgt voor optimale snelheidsprestaties en website uptime. In het geval van een storing - en dat gebeurt gelukkig zelden - geven we onszelf de schuld en lossen we het probleem op. Je zult dus nooit een discussie meemaken tussen webdeveloper en webhoster die elkaar beschuldigen.

De website wordt voorzien van HTTPS versleuteling met SSL/TLS certificaten van LetsEncrypt. Alle content die tussen onze webservers en de browser van de bezoeker wordt verstuurd - bijvoorbeeld ingevulde formuliervelden - worden versleuteld over het internet verzonden. Versleuteling staat wel zo professioneel en komt ook de indexering in de zoekmachines ten goede.

SiteCanvas backoffice

In de SiteCanvas backoffice beheer je de content van de website. SiteCanvas is een web-based Content Management Systeem (CMS). De backoffice werkt in alle moderne browsers, bijvoorbeeld Chrome, Safari, Firefox of Edge op MS Windows of Apple MacOS. Voor een snelle update aan een pagina is het ook mogelijk een mobiel Google Android of Apple iOS apparaat te gebruiken, mits deze voorizen is van een recente versie van het besturingssysteem.

De backoffice is voorizen van HTTPS versleuteling, zodat alle verkeer tussen jouw browser en onze SiteCanvas servers versleuteld wordt verstuurd. Dat betekent dat jouw login-gegevens veilig blijven en dat ze niet zomaar kunnen worden gestolen als je een keer op een onbekend WIFI netwerk je website wil updaten. Wel zo'n veilige gedachte!

 

Technisch en details:

Content

Content kan in de vorm van pagina's of posts (nieuws of blog items) worden toegevoegd aan de website. Pagina's kunnen in meerdere hiërarchische mappenstructuren worden ingedeeld, waarmee website menu's ingedeeld worden. Posts kunnen in meerdere platte categoriën worden ingedeeld. SiteCanvas kent geen limiet op het aantal pagina's of posts. Pagina's en posts kunnen worden gedeactiveerd en later weer worden geactiveerd.

Bestanden

Afbeeldingen en en andere downloadbare bestanden kunnen in meerdere platte categoriën worden ingedeeld. Vanuit de pagina-editor kunnen ze eenvoudig worden toegevoegd in pagina's, posts of andere contentvlakken in de website.

Pagina-editor

In de pagina-editor wordt de paginainhoud opgemaakt. Daarbij kun je natuurlijk gebruik maken van selecteerbare CSS stijlen, zodat de website een nette uniforme opmaak heeft over alle pagina's. Vanuit de pagina-editor kun je afbeeldingen plaatsen in de pagina's op de website. Uiteraad kun je ook hyperlinks plaatsen, lijsten formateren of bijvoorbeeld Youtube films embedden. Wil je echt exact aan de slag, dan heb je ook de mogelijkheid om op HTML niveau te werk te gaan. Per pagina kun je aangeven welke template voor deze pagina moet worden gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld een andere layout gebruiken op de voorpagina, dan de layout die je gebruikt op algemene paginina's.

Afbeeldingen-editor

In de afbeeldingen-editor kun je afbeeldingen snijden, roteren, spiegelen, kleur aanpassen en nog veel meer. Je hebt daarbij geen software nodig op jouw computer. Je kunt de afbeeldingen in hoge resolutie uploaden. SiteCanvas websites kunnen slim omgaan met afbeeldingen en sturen dan de afbeelding niet groter dan nodig naar de bezoeker. Mobiele gebruikers krijgen dus kleine bandbreedte besparende afbeeldingen en bezoekers met 5K retina schermen krijgen flijmscherpe afbeeldingen te zien.

Formulieren

In het formulieren-systeem kun je meerdere formulieren aanmaken. Je kunt diverse invoervelden, dropdowns, select/radio knoppen en bestand-upload velden gebruiken om je formulieren in te stellen zoals jij dat wil. Door de gebruikers ingevulde gegevens worden per e-mail verstuurd naar een email adres van jouw keuze. Uiteraard gebeurt dit met TLS versleuteling, zodat de inhoud van de mail niet open en bloot over het internet wordt gestuurd (tenzij jouw provider nog geen TLS ondersteunt op hun maildienst). De layout van de formulieren is haarfijn met CSS stylen te bepalen.

Templates - HTML, SCSS styleheets, Javascript regioblokken en snippets

Je kunt verschillende templates configureren in SiteCanvas. Je hebt de volledige vrijheid en kunt aan de slag met HTML. Met snippets kun je stukken code of content, die je vaker wil gebruiken, eenvoudig in meerdere templates plaatsen. Met regioblokken voeg je content regio's in de templates toe of plaats je bijvoorbeeld een menusysteem. Regioblokken kun je bovendien per pagina of paginareeks aan of uitzetten.

Met SCSS stylesheets kun je stylesheets opstellen en koppelen aan templates. SCSS, een uitgebreidere versie van CSS, geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid met variabelen in CSS te stylen werken.

SiteCanvas geeft je de mogelijkheid Javascript los te laten op je website templates. Je kunt met Javascript het gedrag van de templates, SCSS en website aanpassen, menu systemen opmaken, afbeeldingen vervangen en nog veel meer.

Lichtgewicht, snel en toch bijzonder krachtig

SiteCanvas produceert nette HTML en is geoptimaliseerd zodat de HTML-, SCSS- en Javasacript-code zo licht mogelijk wordt gehouden. Afbeeldingen kunnen on-the-fly worden geschaald naar het maximaal nodige formaat, zodat er geen bandbreedte wordt verspild voor mobiele apparaten en apparaten met retina displays snel prachtige scherpe afbeeldingen krijgen voorgeschoteld. Intelligente cachingmechanismes worden waar nodig automatisch toegepast. Het resultaat is een snelle en snappy website voor de bezoeker, zonder hinderlijke vertragingen of stroperigheid.

Zoekmachine-vriendelijk

SiteCanvas is out-of-the-box vriendelijk voor zoekmachine indexering. Paginatitels, URL's en pagina-code zijn geoptimaliseerd zodat jouw website optimaal kan worden opgenomen in de zoekmachines. We kunnen niet garanderen dat je op nummer één komt te staan - daar is immers meer dan SEO optimalisatie voor nodig - maar we doen wel ons absolute best je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te krijgen. 

Statistieken en Social media

We kunnen eenvoudig jouw website koppelen aan Google Analytics, zodat je een uitgebreid beeld hebt van je website bezoek en waar de bezoekers naar zoeken en kijken op de website. Ook Social media - bijvoorbeeld Facebook Graph code - kan worden toegevoegd zodat jouw Facebook campagne perfect aansluit op de website en vice versa. Pagina's en Posts hebben uitgebreide Social Media velden, zodat jij volledige controle hebt hoe een link naar de site of naar een bepaalde pagina op de site eruit ziet op Social Media.

 

Interesse gekregen?   Een plan bespreken?   Heb je een vraag?  

Neem gewoon contact met ons op.  Bel 0255 540020. We staan je heel graag te woord!