Wie zijn we?

Aangenaam kennis te maken!

ivin (afkorting van InterVisors InterNet) is een bureau gespecialiseerd in websites, apps, hosting, cloud en systeembeheer.

We zijn sinds 1996 een betrouwbare partner voor een leuke en diverse groep bedrijven en organisaties. Met ons one-stop-shop principe zijn we voor onze klanten het aanspreekpunt voor al hun wensen. Of het nu om hun website, bedrijfsnetwerk, communicatiesysteem of app gaat, één telefoontje is genoeg. Oneindig doorverbinden en problemen afschuiven, daar doen we niet aan! Ons motto is meedenken en alle bekende struikelblokken omzeilen. Het succes van onze klanten is immers ons succes.

De dienstverlening van ivin wordt grotendeels in eigen beheer uitgevoerd. Serverbeheer, Domeinen, Certificaten, DNS, softwareontwikkeling en updates doen we zelf. Dat verkort voor de klant de lijnen omdat die maar met één partij heeft te maken. Net zo belangrijk is het feit dat we daardoor zelf een grotere controle hebben op alle pijlers waarop onze totale dienstverlening rust. We zijn daarom trots op de hoge beschikbaarheid van onze diensten. We werken volgens het best-effort principe waarbij wij tot het uiterste gaan voor de goede beschikbaarheid van onze diensten. We zijn in het onwaarschijnlijke geval van storingen dagelijks van 08:00u tot 23:00u telefonisch en per email beschikbaar.

Bij ivin houden we niet van wurgcontracten en bureaucratie. We respecteren en beschermen de privacy van onze klanten en hun data. Er wordt dus niets gemeten, doorverkocht of weggegeven. De persoonlijke benadering, kwaliteit van onze dienstverlening en hoge beschikbaarheid van onze diensten en producten moeten ervoor zorgen dat onze klanten geen reden hebben om weg te willen.

De eigenaren van ivin zijn Luke en Daniel Roberts. Broers van Britse afkomst, al jaren geworteld in de omgeving van Haarlem en Velsen. De passie voor hun vak ontstond al tijdens hun jeugd, door op jonge leeftijd in aanraking te komen met Nintendo's, Philips VideoPac, Atari en ongeveer alles wat ooit van de Commodore fabrieksband is gerold. Van de PET, via de C64 en C128  tot de Amiga's. Programmeren, vormgeven en het oplossen van logische problemen is dus spelenderwijs geleerd.

Luke , Dug en Faye bovenop Helvellyn Daniel voor het ivin kantoor
Luke is verslaafd aan gadgets, domotica, snowboarden en rugby. Verzot op zijn Engelse Setters Dug en Faye, die samen het ivin customer relations team vormen. Luke wist deze passies te combineren door zijn setter Nives († 2019) met oude iPhone op haar rug uit te rusten en samen bergentoppen te bereiken. Met apps als Find-my-friends en Runkeeper vond Luke haar altijd terug en plotte hij na afloop op Google Maps waar ze allemaal was geweest. Pas jaren later kwam Tractive met een efficiënter systeem op de markt en daar maken Dug en Faye nu goed gebruik van. Daniel leeft zich sinds het Commodore Amiga tijdperk in zijn vrije tijd uit op muziek maken. Basgitaar en trackers. Solo en met zijn vriendenband. Er is geen basgitaar waar Daniel niet een mening over heeft en er is geen basversterker te krachtig. Sinds de Commodore 64 en Amiga is hij verzot op games. tegenwoordig verstopt hij zich thuis zo nu en dan achter zijn snelle gaming machine met drie schermen en VR headset en scheurt hij rallyparcoursen en formule1 circuits aan digitale flarden.


Over de naam ivin

Toen we in 1996 begonnen, hanteerden we de naam The Roberts Group. Gezien onze achternaam een logische naamkeuze voor ons bedrijf. We hadden toen nog niet echt een idee welke kant we zouden opgaan met het bedrijf. In ieder geval iets met software en hardware. Computers hadden toen nog enorme beige kasten en harddisks hadden een factor 100 minder opslagruimte dan de ruimte die nu op een Apple Watch beschikbaar is.

Enkele jaren later, toen het internet nog in zijn kinderschoenen stond en we met gierende en trage 9,6 kilobit modems moesten verbinden, besloten we de handelsnaam InterVisors te gaan gebruiken. Dat moest meer zeggen over wat we deden: Een Engelstalige combinatie van INTERnet en adVISORS. Internet en Advies dus.

Iets later, alweer in het 64 kilobit ISDN tijdperk, plakten we daar het woord internet achteraan om duidelijk te maken dat we internetdienstverlening deden. InterVisors InterNet was de nieuwe handelsnaam.

Gedurende de jaren zijn we onze naam gaan inkorten en kwam er een nieuw logo. ivin is de afkorting van InterVisors InterNet en daarmee een mondvol minder als we de telefoon opnemen. Alhoewel, dat was vroeger zo. Als je ons tegenwoordig belt dan begroet ons VOIP systeem je al met onze bedrijfsnaam, zodat wij meteen bij het opnemen onszelf kort kunnen voorstellen met slechts onze voornaam en vervolgens meteen voor je klaarstaan.

 

Interesse gekregen?   Een plan bespreken?   Heb je een vraag?  

Neem gewoon contact met ons op.  Bel 0255 540020. We staan je heel graag te woord!