IT scan

Een frisse blik op het IT systeem

We worden steeds bewuster van het feit dat IT niet meer weg is te denken uit bedrijfsprocessen. Maar is de IT in jouw bedrijf wel betrouwbaar en veilig? Met de ivin IT scan weet je voor een aantrekkelijke prijs snel waar je aan toe bent!

Voor wie?

Zelfstandige ondernemers, bedrijven en organisaties zonder IT afdeling.

We kennen allemaal de bedrijven waar iemand handiger is met IT dan de rest van de medewerkers en daarom door de jaren heen tot systeembeheerder is benoemd. Bij ivin hebben we diep respect voor deze alleskunners en begrijpen we dat ze zo nu en dan hulp vanaf de zijlijn waarderen, al is het maar een extra set ogen om te bevestigen dat hun werkwijze goed of nog van deze tijd is. We bieden daarom graag een helpende hand in de vorm van onze IT scan.

In een notendop

De IT scan verloopt in twee stappen. Eerst komen we langs en maken we een opsomming van alle gebruikte netwerkapparaten, computers en software. We stellen vragen over hoe de IT processen in het bedrijf verlopen en we vragen of we een kijkje kunnen nemen naar bepaalde configuraties, bijvoorbeeld die van de firewall of hoe up to date alle software op servers en werkstations zijn. Vervolgens gaan we met de diagnose aan de slag en volgt er enkele dagen later een duidelijk rapport.

Van buiten naar binnen en als nodig binnenstebuiten

Bij de IT scan kijken we naar alle apparaaten in het netwerk, van buiten naar binnen gezien.

We beginnen met de internetverbinding en werken gestaag naar binnen het netwerk op. Elk apparaat op het netwerk wordt meegenomen in de IT scan en zal worden behandeld in het rapport. Alle besturingsustemen, gebruikte software en update policies worden meegenomen in de IT scan. Is de hardware nog in orde? Is er een backup policy? Zijn de besturingssystemen nog up to date?

Ook het gebruik van mobiele apparaten worden bekeken. Is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een gestolen of kwijtgeraakt apparaat met data van het bedrijf op afstand te wissen? Tot slot kijken we naar de communicatie. Telefonie en e-mail. Loopt dit allemaal over veilige verbingen, zodat er geen misbruik van kan worden gemaakt?

Dit alles bij elkaar geeft een goed beeld van de totale IT veiligheid.

Advies

Een frisse blik op de IT kan nieuwe ideeën opleveren. Wellicht kunnen installaties en processen vereenvoudigd worden. Is het mogelijk productiever samen te werken met de inzet van de cloud (of juist niet)? Bij de scan vragen we daarom met interesse wat het doel is van een proces, niet alleen maar wat het proces is. We vragen welke processen tijdrovend of vervelend zijn en kijken of we hier een beter alternatief voor kunnen adviseren.

Geen uitgebreide audit - wel een eye opener

Voor de duidelijkheid. De IT scan betreft een korte momentopname. Het rapport geeft aan waar de aandachtspunten liggen en vormt in dat geval de basis voor verder onderzoek. Uiteraard is het mogelijk in eenvoudige bedrijfsnetwerken meteen aan te geven of alles in orde is of welke punten aandacht nodig hebben.

 

Interesse gekregen?   Een plan bespreken?   Heb je een vraag?  

Neem gewoon contact met ons op.  Bel 0255 540020. We staan je heel graag te woord!