ivinBackUP

Omdat je maar één kans hebt om je data veilig te stellen

Data is in de meeste gevallen het grooste en duurste bezit wat een bedrijf heeft. Een offsite backupplan is van cruciaal belang om alle data veilig te stellen in geval van serveruitval, menselijke fout, brand, inbraak, een rancuneuze oud-medewerker of ransomware. Met ivinBackUP bieden we een veilig en betaalbaar turnkey online backup platform, waarmee de data altijd kan worden teruggezet, zoals het was voordat er iets mis ging. De backupdata slaan we versleuteld op in twee Nederlandse datacenters op enterprise hardware, zodat de data veilig is, wat er ook gebeurt.

ivinBackUP werkt met een gebruiksvriendelijk programma, dat op één of meerdere Windows PCs, Macs, Windows- of Linux servers kan worden geïnstalleerd. De klant neemt bij ons een backupquota af die gedeeld wordt door alle installaties. In de software is eenvoudig in te stelen welke data moet worden meegenomen in de backup. Dat kan een hele mappenreeks op een server zijn, maar ook data zoals MySQL/SQL databases, MS systemstate, MS Exchange of Sharepoint data. Er kunnen verschillende backuptaken worden ingesteld. Elk met hun eigen bestandenselectie, planning en versiebeheer. Versiebeheer maakt het mogelijk meerdere versies van een bestand terug te kunnen halen. In de planning wordt aangegeven hoe vaak en wanneer de backuptaak moet worden uitgevoerd.

Cloud-to-cloud backups

Voor bedrijven die al hun data in de cloud hebben staan, bijvoorbeeld in Microsoft Sharepoint, Google Drive of Dropbox Business, is het zelfs mogelijk direct vanaf de backupservers de backups te laten verlopen. Er is dan geen lokale software nodig. De backupservers hebben directe beschikking over de uiterst snelle verbindingen van het datacenter. Backups en restores gaan daarom vliegensvlug.

Schakel de menselijke fout uit

Backups met tapes, usb sticks of externe schijven hebben allemaal hetzelfde probleem: De mens is de zwakste schakel. Het is gegarandeerd dat er fouten worden gemaakt. Tapes worden te lang gebruikt waardoor ze leesfouten zullen vertonen. USB sticks met gevoelige data worden kwijtgeraakt en de externe schijf kan na een tijdje ook lees- en schrijffouten vertonen. Of het is even te druk en de handmatige backup taak komt morgen wel.

Ten onrechte wordt er ook wel eens gedacht dat RAID schijfopstellingen in servers voldoende bescherming bieden. RAID schijven bieden inderdaad gelimiteeerde bescherming tegen schijfuitval, maar niet tegen per ongeluk wissen of overschrijven van bestanden, brand, diefstal, malware of ransomware. 

ivinBackup trekt een streep door deze zwakke schakel door volledig automatisch en volgens ingesteld schema backups te draaien. Mocht er onverhoopt iets mis gaan, bijvoorbeeld omdat er geen internet verbinding was, dan zal er door ivinBackUP per email een melding worden gemaakt van het probleem.

Versiebeheer

ivinBackup werkt met versiebeheer. Dat houdt in dat we meerdere versies van elk bestand bewaren, volgens een met de klant afgesproken retentieplan. Een voorbeeld is het 60 dagen, 12 weken, 12 maanden plan. Daarmee kan een bestand worden terug gehaald zoals het 1 tot 60 dagen geleden was, bijvoorbeeld 57 dagen gelden, 1 tot 12 weken geleden, bijvoorbeeld 10 weken geleden, of tot 12 maanden terug, bijvoorbeeld 10 maanden geleden. 

Encryptie en compressie

ivinBackUp maakt gebruik van 256bit encryptie zodat alle backupdata veilig over het internet naar de backupservers wordt verzonden. Na de eerste backup wordt er enkel data naar de backupservers gestuurd die is gewijzigd. Dat gebeurt op bitniveau. Dat houdt in dat als een bestand van 500MB wordt veranderd dat het mogelijk is dat er slechts enkele megabytes naar de backupservers worden verstuurd. Ook de versies werken op bitniveau, zodat het mogelijk is meerdere versies van een groot bestand te hebben, die gezamelijk niet veel meer ruimte opnemen dan de grootste versie van het bestand. Bovendien wordt alle data met compressie verstuurd en opgeslagen op de backupservers, zodat de backups ook op minder snelle internetverbindingen snel verlopen en op de backup servers zo min mogelijk ruimte opnemen.

Data terugzetten

In het geval dat er data moet worden teruggehaald van de backupservers, dan gaat dat ook met behulp van de gebruiksvriendelijke ivinBackUP software. De gebruiker kiest welke data moet worden opgehaald, welke versie er gewenst is, en waar het moet worden geplaatst.

Hybride opslag: Online en Locale kopie

De backupdata wordt in twee datacenters versleuteld opgeslagen. ivinBackUP, wanneer niet cloud-to-cloud ingezet, biedt ook de mogelijkheid om een extra kopie van alle backupdata lokaal te bewaren, mits er voldoende opslagcapaciteit is. In het gavel dat een bestand, of een enorme map vol bestanden, moet worden teruggezet dan gaat dat lokaal altijd sneller dan dat de bestanden over het internet moeten worden opgehaald. Bestanden kunnen dus worden teruggezet met de snelheid van het interne netwerk en in geval van nood met de snelheid van de internetverbinding.

Voor elke datavolume geschikt

ivinBackUP is geschikt voor elke datavolume en is leverbaar in verschillende pakketgroottes. Naast onze standaard pakketten is het ook mogelijk pakketten op maat samen te stellen voor elke datavolume. Van 5GB tot meerdere Terrabytes.

De eerste maand gratis en vrijblijvend

Probeer gratis en vrijblijvend een maand lang ivinBackUP. Bestel hier je ivinBackUP proefpakket.

 

Interesse gekregen?   Een plan bespreken?   Heb je een vraag?  

Neem gewoon contact met ons op.  Bel 0255 540020. We staan je heel graag te woord!