• 0255 540020 ma t/m vr 09:00u tot 17:00u
  • 0255 540020

Google G Suite

Flexibel werken met e-mail, agenda's en documenten in de cloud en op elk apparaat

Google G Suite is meer dan e-mail op eigen domein voor alle medewerkers, gedeelde agenda's, contacten en perfecte synchronisatie tussen mailclients, smartphones en tablets.

Google G Suite, voorheen bekend als Google Apps for Work, is een krachtige suite en biedt Email op eigen domeinnaam met een gigantische hoeveelheid ruimte voor alle mail, gedeelde agenda's met een prachtig uitnodigingen systeem, uitgebreide contactenbeheer, documentenopslag en bewerking van documenten, spreadshets en presentaties, chatten en videocommunicatie via hangouts en meer. Alles is webbased en vanaf elk apparaat te gebruiken en er hoeft geen software te worden geïnstalleerd. Werk je toch liever met Outlook of Mac mail en Mac agenda, dan is dat geen probleem. 

Google G Suite heeft een bijzonder hoge uptime van maar liefst 99,9%. Er is nooit geplande downtime voor updates. Er is natuurlijk ook geen eigen mailserver meer nodig, die normaliter om de zoveel jaar moet worden vervangen en periodiek van updates moet worden voorzien. Over updates gesproken; Die worden aan de lopende band uitgevoerd zonder dat je daar last van hebt. Google G Suite wordt dus continu verbetered en je kunt zelfs kiezen of je vooraan de rij wil staan om nieuwe features te verkennen of dat je het rustig aan doet en pas later nieuwe functionaliteiten krijgt. Uiteraard zijn deze updates allemaal in de standaard prijs van Google G Suite inbegrepen.

Google G Suite is een zeer betaalbare totaaloplossing. De prijs per gebruiker bedraagt € 4,00 per maand bij een maandcontract of € 40,00 euro per jaar bij een jaarcontract. Vergeleken met een eigen server met MS Exchange en de daaraan gerelateerde service kosten, pakt Google G Suite zeer voordelig uit.

Waarom via ivin bestellen?

ivin is sinds Google Apps in Nederland beschikbaar was, Google Partner. We werken er echt zelf mee, elke dag. Google G Suite kent voor ons weinig geheimen. We zijn daarom ook een Authorised Google Partner. En dat word je niet zomaar. Google stelt hoge eisen aan hun partners zodat zij uitstekende support kunnen leveren, migraties kunnen voorbereiden en uitvoeren en Google G Suite configureren zodat het optimaal werkt voor de klant. 

Installatie en configuratie

Voordat we Google G Suite inrichten voor een klant nemen we samen alle wensen en opties door. We geven daarbij advies gebaseerd op onze eigen werkervaring met Google G Suite. Nadat alles is ingesteld en Google G Suite klaar is voor de klant overhandigen we de benodigde logingegevens en kan de klant ermee aan de slag.

Migratie

We richten niet alleen schone nieuwe Google G Suite omgevingen in. Meestal heeft de klant al email en agenda's. Soms losse aan elkaar geknoopte maildiensten, Soms betreft het klanten die een eigen MS Exchange server hebben en graag alle mail, agenda's en gebruikers willen overzetten. Migraties kunnen ook in meerdere stappen worden uitgevoerd, waarbij bijvoorbeeld eerst de technische mensen van een bedrijf en een groepje testers de overstap maken. Wanneer duidelijk is dat alles werkt zoals gewenst zetten we alle gebruikers obver naar Google G Suite.

Support

Nadat we Google G Suite hebben opgeleverd is het altijd mogelijk dat de klant met vragen zit. In Google G Suite zit een uitstekende en gedetailleerde online handleiding, maar wij staan klaar voor de vragen van onze klanten. Veel vragen die aan ons gesteld worden gaan gepaard met een stukje adviesbehoefte. Meedenken zit in ons DNA. Basis support is gratis en omvat de configuratie van mailclients zoals Outlook en Mac mail, iPhones, iPads en Android smartphones en tablets. Afhankelijk van de behoefte leveren we ook uiterst betaalbare supportcontracten.    

Training

Indien gewenst geven we trainingen aan gebruikers. Vooral na een migratie naar Google Apps geeft dit een flinke boost aan productiviteit en zullen de gebruikers sneller en effectiever omgaan met Google G Suite.

 

Interesse gekregen?   Heb je een vraag?   Of wil je een offerte?

Neem gewoon contact met ons op.  We staan je heel graag te woord :-)